מזונות אסורים לחיות מחמד

מזונות אסורים לחיות מחמד

מאת ד"ר עופרי שם-טוב

אחת השאלות הנפוצות מבעלי כלבים וחתולים הן האם מותר לפנק את האהובים עלינו במזון משולחננו. חשוב לדעת כי כלב בריא האוכל מזון מאוזן ומלא איכותי, לא זקוק לתוספות של מזון. עם זאת צ'ופרים המיועדים לכלבים חשובים הן להקניית הרגלים והן לפינוק אך חשוב לתת במידה ולא להגזים שכן מכילים קלוריות רבות.

:ישנם מזונות ביתיים אשר יכולים להזיק לחיית המחמד וחשוב להימנע מהם

עצמות

על אף התמונה הקלאסית של עצם עם כלב לידו, עצמות עלולות לעשות נזקים רבים: שברים חדים עלולים לחורר את מערכת העיכול של הכלב, עצמות עלולות להיתקע במערכת העיכול ולגרום לפציעה ואף חסימה ועד עצירויות, שלשולים ודלקות מעיים.

אנו ממליצים בתוקף שלא לתת עצמות לבעלי החיים, גם אם הנכם עושים זאת מדי פעם ללא בעיות, תמיד עלולה להגיע הפעם בה הסיבוך יקרה.

בצל ושום

רעילים על ידי נזק לכדוריות הדם, מתייחס גם למזונות הקרובים כדוגמת כרישה. בעייתי הן כירק טרי והן כמבושל.

שוקולד

החומר הרעיל בשוקולד עבור כלבים קרוי תאוברומין. סימני הרעלה קלים (כתלות בכמות וסוג השוקולד) יכללו התרגשות, הקאות ושלשולים אך סימנים קשים יותר יהיו הקאות, רעידות, דופק מואץ ועד סימנים עצביים כעוויתות וקומה במקרים הקשים מאוד. בעיות נוספות עלולות לכלול דלקות לבלב. במידה וכלבכם אכל שוקולד אנא צרו קשר בהקדם על מנת להבין האם יש צורך בגרימת הקאה. 

ענבים

ענבים וצימוקים גורמים לנזק כלייתי, מסיבה שלא מובנת לחלוטין. ישנם כלבים שייסבלו מהתופעות אחרי כמות קטנה וכאלה שלא יראו סימנים משמעותיים גם לאחר אכילה של כמות גדולה יותר. מכיוון שלא ניתן לדעת מראש, אל תיקחו את הסיכון והימנעו ממתן.

אפרסקים, משמשמים ושזיפים

הפרי אינו בעייתי אלא הגרעין, עלול לגרום לעצירויות ואף בעיות חסימה. חלק מהגרעינים גם מכילים ציאניד בכמות קטנה ועל כן עלולים להיות רעילים.

אבוקדו

.בכמויות גדולות רעיל לכלבים, בעיקר הקליפה והגלעין

מזון שומני, מתובל או מטוגן

מזונות אלו עלולים לפגוע במערכת העיכול ובעיקר בלבלב.

קסיליטול

ממתיק מלאכותי אשר מצוי במוצרי מזון רבים ובעיקר מסטיקים ללא סוכר ומשחות שיניים שונות. אכילת מוצר המכיל את הממתיק המלאכותי קסיליטול, גורמת לספיגה מהירה במחזור הדם ושחרור מהיר של אינסולין. האינסולין גורם להורדת רמת הגלוקוז (סוכר) בדם, דבר שמביא בסופו של דבר למצב של היפוגליקמיה. במצב של רמות סוכר נמוכות, המוח נותר ללא אספקת גלוקוז והדבר עלול לגרום לכלב לתופעות שונות ומסכנות חיים אם לא יטופל במהירות.